54. De Leeftijd van Democratie

Deze keer behandelen we het bericht van Bloomberg dat grote Amerikaanse techbedrijven zogenaamd gehackt zouden zijn door China en speculeren we door op het onlangs verschenen artikel van de NRC “Wat als we de democracy afschaffen”. Ook kondigen we onze Patreon pagina aan.

Veel luisterplezier!

Read More

52. Verslaafd aan Bullsh*t

Sander is in Cuba geweest en heeft daar de tijd gevonden twee boeken te lezen omdat er geen internet was, we bespreken de nieuwe Apple keynote en denken nostalgisch terug aan de showmanship van Steve Jobs en we proberen ons nog altijd los te maken aan de houtgreep die social media op ons brein heeft want we worden er allemaal niet gelukkig van.

Veel luisterplezier!

Read More

51. Bear Grylls on Steroids

Op de een of andere manier weten we deze aflevering onszelf te manoeuvreren tussen het nieuws van een mogelijk ondergronds meer op Mars, de recente cast aankondigingen rond Star Wars IX, een ruimtestation rond de maan, Amerika die heer en meester wil worden in de ruimte met een Space Force en komen we uiteindelijk tot de conclusie dat ons brein de hele boel bij elkaar liegt.

Veel luisterplezier!

Read More

50. Zoektocht Naar Aarde 2.0

Het heeft ruim twee jaar geduurd maar daar is dan eindelijk aflevering 50 van de Zeepcast. Om dit te vieren hebben we superspontaan een nieuw Slack kanaal geopend: https://t.co/wJKcx2Ppo6. Voor het eerst vanuit de huiskamer van Sander hebben we het over the meaning of life ("Well, it's nothing very special. Uh, try to be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try to live together in peace and harmony with people of all creeds and nations") Wat is Leven uberhaupt? Hoe kan Nasa de aarde als proefkonijn gebruiken om planeten lichtjaren hiervandaan te observeren?

Veel luisterplezier!

Read More

49. Digitaal Onsterfelijke Zelf

Na even de tijd genomen te hebben om bij te komen van de astronomische special met Wietse (aflevering 48) zijn we weer terug met een aflevering vol technologische filosofie, aangewakkerd door de indrukwekkende AI demo van Google en de gelekte video ’The Selfish Ledger’. Ook blikken we even terug naar Apple’s WWDC keynote.

Veel luisterplezier!

Read More

48. Knikkeren Met Wietse

In deze uber speciale en extra lange crossover aflevering met Wietse van de Appels en Peren Show bespreken we het laatste artikel van Stephen Hawking over het multiversum, filosoferen we over het nut (of nutteloosheid) van filosofie en bespreken we de onlangs verschenen film Annihilation.

Tip, luister de podcast, laat het even op je inwerken, luister het nog een keer en laat ons dan weten wat je ervan vond :D

Read More

47. Forrest Gump Robot (in samenwerking met 'Met Nerds om Tafel')

Wat krijg je als je wetenschap, technologie & popculture mengt met slap ouwehoeren en blikjes Spa Rood? Een aflevering vol diepgang, humor en een feest van herkenning. Onze eerste echte colaboratie-podcast is er een met een titel van formaat. Onze vrienden van de Zeepcast waren niet alleen vertegenwoordigd op het Techpodcastfestival, wij zaten stiekem een week eerder samen in de studio voor een gemeenschappelijke opname.

Read More

Zeepcast Live! De Ethiek van Gene Editing

Wat hebben wij genoten van het eerste Nederlandstalige Techpodcast festival gehost door Tweakers. Graag willen wij alle deelnemende podcasts: Tech45, HTTP Café, Met Nerds om Tafel, Techsnacks, NOS op 3, alle bezoekers en natuurlijk de medewerkers van Tweakers zelf super bedanken voor een prachtige dag. We kijken ontzettend uit naar het volgende live event!

Read More

46. Raket Ballet

Juichend op de bank zagen we hoe de Falcon Heavy tijdens zijn eerste testvlucht een bijzondere passagier de ruimte in schoot. Een groot deel van de aflevering denken we na over de gevolgen voor de ruimtevaart dankzij het recente succes van SpaceX.

Ook hebben wij ontzettend leuk nieuws! Naast de helden van Tech45, HTTP Café, Met Nerds om Tafel, Techsnacks, NOS op 3 mogen wij op 17 maart deelnemen aan het eerste Techpodcast Festival van Nederland gepresenteerd door Tweakers! Meer informatie op zeepcast.nl/live

Read More