Zeepcast Live! De Ethiek van Gene Editing

Wat hebben wij genoten van het eerste Nederlandstalige Techpodcast festival gehost door Tweakers. Graag willen wij alle deelnemende podcasts: Tech45, HTTP Café, Met Nerds om Tafel, Techsnacks, NOS op 3, alle bezoekers en natuurlijk de medewerkers van Tweakers zelf super bedanken voor een prachtige dag. We kijken ontzettend uit naar het volgende live event!

Voor deze special hebben we het boek ‘A Crack in Creation’ van Jennifer Doudna en Samuel Sternberg als leidraad gebruikt om te praten over CRISPR Cas9 en de ethische vraagstukken die ontstaan wanneer gene editing makkelijker en goedkoop wordt.

Veel luisterplezier!


Boek: A Crack In Creation

Animations of Unseeable Biology

DIY CRISPR Kits

Overige referenties:

Boek: The Selfish Gene

Boek: Blue Remembered Earth

Serie: Altered Carbon


Heb je interessante onderwerpen, feedback of andere dingen die je graag met ons deelt, wij zijn bereikbaar via: Facebook: facebook.com/zeepcast Twitter: @ZeepCast Website: zeepcast.nl Live Long and Prosper \//