47. Forrest Gump Robot (in samenwerking met 'Met Nerds om Tafel')

Wat krijg je als je wetenschap, technologie & popculture mengt met slap ouwehoeren en blikjes Spa Rood? Een aflevering vol diepgang, humor en een feest van herkenning. Onze eerste echte colaboratie-podcast is er een met een titel van formaat. Onze vrienden van de Zeepcast waren niet alleen vertegenwoordigd op het Techpodcastfestival, wij zaten stiekem een week eerder samen in de studio voor een gemeenschappelijke opname.

Read More

Zeepcast Live! De Ethiek van Gene Editing

Wat hebben wij genoten van het eerste Nederlandstalige Techpodcast festival gehost door Tweakers. Graag willen wij alle deelnemende podcasts: Tech45, HTTP Café, Met Nerds om Tafel, Techsnacks, NOS op 3, alle bezoekers en natuurlijk de medewerkers van Tweakers zelf super bedanken voor een prachtige dag. We kijken ontzettend uit naar het volgende live event!

Read More

46. Raket Ballet

Juichend op de bank zagen we hoe de Falcon Heavy tijdens zijn eerste testvlucht een bijzondere passagier de ruimte in schoot. Een groot deel van de aflevering denken we na over de gevolgen voor de ruimtevaart dankzij het recente succes van SpaceX.

Ook hebben wij ontzettend leuk nieuws! Naast de helden van Tech45, HTTP Café, Met Nerds om Tafel, Techsnacks, NOS op 3 mogen wij op 17 maart deelnemen aan het eerste Techpodcast Festival van Nederland gepresenteerd door Tweakers! Meer informatie op zeepcast.nl/live

Read More

45. Spannendere Dingen

Zo… na een spontane sabbatical zijn we weer terug!
Na het kort te hebben over onze “goede voornemens” (het is nog januari, het mag nog net) hebben we het als oudsher weer over luchtige onderwerpen zoals: social media verslaving, de komende hardware apocalypse vanwege meltdown/spectre en Apple ‘battery gate’.
We hebben weer ontzettend veel zin in wat het komende jaar ons gaat brengen, veel luister plezier!

Read More